Obvestila za odrasle

Predavanja na temo Razvijanja pozitivnega starševstva

16.04.2021

V prihodnjem tednu bodo na voljo nova ZOOM predavanja s področja razvijanja pozitivnega starševstva. Za vsa predavanja se je potrebno predhodno prijaviti, da vam lahko pošljemo povezavo na ZOOM srečanja.

"VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade" Enota Velenje

13.04.2021

Veseli nas, da so predavanja za starše dobro sprejeta in številčno zastopana. Izzivi v okolju predstavljajo za starše pomembno podporno obdobje pri izbiri srednje šole in poklica, ki ga bo izbral njihov otrok. Da bo odločitev lažja, smo s starši delili zanimive in uporabne vsebine, informacije ter številne vire. Tokrat z ga. Marušo Goršak.

Predavanja na temo Razvijanja pozitivnega starševstva - 16. teden

09.04.2021

V prihodnjem tednu bodo na voljo nova predavanja s področja razvijanja pozitivnega starševstva.

Svetovanja z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe, učenja reševanja raznovrstnih problemov itd. - APRIL

09.04.2021

V mesecu aprilu bomo začeli z izvajanjem predavanj s področja "Svetovanj z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe in učenja reševanja raznovrstnih problemov itn.".

Strateško partnerstvo Mreža - Delovanje velenjskih organizacij v času koronavirusa

26.03.2021

Strateško partnerstvo »Mreža«, ki ga sestavljajo Društvo Novus, Zavod Uspešen.si in Andragoško društvo Univerza za III. življenjsko obdobje iz Velenja, Mladinski center Dravinjske doline iz Slovenskih Konjic ter Zavod Vozim iz Celja je novembra in decembra 2020 izvedlo anketo o značilnostih dela z različnimi ranljivimi ciljnimi skupinami (med drugim družine, invalidne osebe, brezposelni) v času življenja s koronavirusom.

Obisk predsednika državnega sveta g. Alojza Kovšce na SPIN usposabljanju

22.03.2021

Vodilni partner Invel Velenje aktivno izvaja projekt SPIN KRVS tudi za udeležence zaposlene v Termoelektrarni Šoštanj. Trenutno je zanje organiziranih več različnih usposabljanj, med drugim tudi usposabljanje za mentorje.

Za NVO_Regionalno stičišče NOVUS - Podporne aktivnosti

08.03.2021

Tokrat izpostavljamo šesti ključ za uspešno delovanje vaše nevladne organizacije, ki dopolnjuje 1. informiranje, 2. krepitev organizacije, 3. promocijo, 4. zagovorništvo in 5. povezovanje. Šesti ključ so podporne storitve. Regionalna stičišča glede na strokovna znanja in kompetence zaposlenih strokovnjakov ponujamo raznovrstne podporne storitve. Preverite pri stičišču v svoji regiji, kaj vam poleg zgoraj navedenega lahko nudi tudi na področju tehničnih in vsebinskih potrebah vašega društva, organizacije, zavoda.

Za NVO_Regionalno stičišče NOVUS - "Digitalizacija kot priložnost za NVO" z Borisom Koprivnikarjem

01.03.2021

Vas skrbi, da vas bo digitalizacija prehitela? Brez skrbi, na Regionalnem stičišču NOVUS organiziramo predavanje, ki ga ne smete zamuditi! Pridružite se nam in z Borisom Koprivnikarjem izvedite, kako digitalizacijo spremeniti v priložnost!

Spin usposabljanja v februarju 2021

01.03.2021

Čeprav je februar kratek mesec, smo v projektu SPIN izvedli zelo veliko aktivnosti, in sicer 2 informativni delavnici, 1 motivacijsko delavnico in 14 različnih usposabljanj za kar 137 oseb. Vsa usposabljanja so bila izvedena s strani vodilnega partnerja projekta Invel, d. o. o. Poseben poudarek je bil na vsebinah za razvoj jezikovnih, računalniških in komunikacijskih kompetenc.

"VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade" Enota Velenje

26.02.2021

Z Enoto Velenje po poteh številnih zanimivih on line aktivnostih. Se v kateri prepoznte? Si tudi vi zastavljate številna vprašanja o izbiri poklica, šole ...? Tukaj smo, da vam pomagamo in smo vam v oporo. Kontaktirajte nas ali se nam pridružite v kariernih aktivnostih. Starši, učitelji, šolski svetovalni delavci, pa tudi otroci in mladostniki, lepo vabljeni.