Novice

Predstavitev jesenskih aktivnosti v Centru za družine

06.09.2022

📢 Novo šolsko leto - nove delavnice 😎

Pretekli teden se je začelo novo šolsko leto, v našem Centru pa smo se odločili, da nekaj naših vsebin nadgradimo 🤩.

 

Opisi delavnic:

🎀Jutranje varstvo otrok

Vsak delovni dan organiziramo jutranje varstvo otrok od 7.00 do 8.20. Otroke, ki obiskujejo OŠ Gustava Šiliha in OŠ Antona Aškerca pospremimo tudi do šole. Na jutranje delavnice so vljudno vabljeni tudi otroci iz OŠ MPT in OŠ Livada, saj se naš sedež nahaja v bližini omenjenih šol.

In kaj počnemo?

• Preverjamo domačo nalogo,

• Ponavljamo snov pred testom,

• Igramo se družabne igre,

• Se pogovarjamo,

• Plešemo.

Zardi boljše organizacije dela so zaželene predhodne prijave.

 

🎀Popoldanske kreativne delavnice

Skoraj vsak teden organiziramo popoldanske kreativne delavnice na katerih otroci ustvarjajo, se družijo in sklepajo nove prijateljske vezi.

Delavnice potekajo ob različnih dnevih, da se jih imajo tudi otroci, kateri obiskujejo popoldanske izven šolske aktivnosti možnost udeleževat.

Zaradi boljše organizacije dela so obvezne predhodne prijave.

🎀Noč pod zvezdami (Prvič letos)

Letos bomo prvič 1x na dva meseca organizirali tudi noč pod zvezdami. V naših prostorih se bo prespalo iz petka na soboto. V petek pozno popoldan se bomo najprej zbrali v naši učilnici, kjer bomo nekaj ustvarili in nato še skupaj zaplesali. Ko se bo stemnilo, si bomo pripravili naša ležišča, si povedali pravljico in zaspali pod zvezdami.

Otrok bo s seboj potreboval podlago za spanje (armafleks ali napihljivo blazino + odejo in vzglavnik)

Število mest je omejeno zato bodo obvezne predhodne prijave.

 

🎀Učna pomoč

Po vnaprejšnjem dogovoru nudimo tudi učno pomoč otrokom, ki se v šoli srečujejo z učnimi težavami pri določenih predmetih (matematika, slovenščina, angleščina, spoznavanje okolja, spoznavanje družbe …).

 

🎀Individualni pogovori – svetovanje – prilagodimo se vsakemu posamezniku posebej

Tematike svetovalnega dela bodo vsebovale:

- svetovanje v primeru šolskih in učnih težav (npr. boljše razumevanje z učiteljem, strah pred spraševanjem v razredu, obremenjenost s težkimi nalogami, želja po poboljšanju, količinska preobremenjenost z nalogami, strokovna pomoč pri reševanju učnih težav, skupno iskanje poti do kvalitetnejšega samostojnega učenja, istočasno pa podpora pri premagovanju motivacijskih ovir in pri uspešnejšem prenašanju frustracij, ki jih doživljajo v šolskem okolju...).

- svetovanja, vezana na dom in družinske odnose (npr. biti v boljših odnosih s starši, prevelika pričakovanja s strani staršev, izboljšanje odnosov z brati in sestrami, želja po učinkovitejšem sodelovanju s starši);

- svetovanja z namenom obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe (z uporabo modela ledene gore), učenja reševanja problemov

- odnosi z drugimi (npr. potreba po prijateljih, pripadati in biti sprejet, težave navezovanja socialnih odnosov);

- odnos do samega sebe (npr. obvladovanje neželenih čustev, strahu in osamljenosti, izboljšanje mnenja o samopodobi…).

 

🎊Vse aktivnosti v našem Centru so brezplačne.

Datumi aktivnosti bodo sproti objavljeni na naši Facebook strani: Center za družine Harmonija oz. @cdharmonija in na naši spletni strani v Koledarju dogodkov.

Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.

Društvo Novus