Digitalna avantura "DigiA" (2. rok)

 

 

Z veseljem predstavljamo projekt Digitalna avantura »DiGiA«, katerega namen je krepitev digitalnih kompetenc otrok in mladih.

 

Konec januarja 2024 je bilo Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS izbrano na Javnem razpisu za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, ki ga je organiziralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo. V sodelovanju s partnerji Inštitut za mladinsko politiko, Univerza v Novem mestu Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Zavod NefiksLrf za pomurjeMladinski center Dravinjske doline in Društvu GAHA Slovenija bomo otrokom in mladim na območju Savinjske, Pomurje, Podravje, Osrednjeslovenske, Goriške, Gorenjske in Jugovzhodne Slovenije omogočili digitalno avanturo, ki bo okrepila njihove digitalne kompetence in prihodnje kariere.

 

Izvajali bomo digitalna usposabljanja za otroke in mlade v starostni skupini od 6. do 29. leta. Aktivnosti se nanašajo na bogato izbiro vsebin s področja Informacijske in podatkovne pismenosti, Komunikacije in sodelovanja, Ustvarjanja digitalnih vsebin, Varnosti ter Reševanja problemov in načrtovanja kariere.

 

Projekt bo imel več pozitivnih učinkov na otroke in mlade. Pridobili bodo temeljna znanja in veščine na področju informacijske in podatkovne pismenosti, razvili kritično razmišljanje o informacijah ter etično ravnanje pri njihovi uporabi, naučili se bodo učinkovite komunikacije prek digitalnih orodij, osnov oblikovanja ter uporabe naprednih tehnologij, ki so lahko mladim v pomoč. Največji poudarek bo predvsem na varnosti in spletnemu bontonu, kar v veliki meri prispeva k izboljšanju mladostnikove uporabniške izkušnje in načrtovanja kariere, ter približa tehniške poklice, še posebej na področju digitalnih tehnologij.

 

Usposabljanja so za udeležence brezplačna.

 

>>> Brošura projekta Digitalna avantura »DiGiA«

 

Celotna vrednost projekta: 86.064,00 EUR

Časovni okvir projekta: 31. 1. 2024 – 5. 12. 2024

Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

 

 

Več novic o projektu najdete na naši Facebook strani >>> https://www.facebook.com/dnovus/

Skupaj gradimo digitalno prihodnost!

#digisi #digitalslo