Novice

Moja slovenska zgodba: Amirova pot do mojstra karateja in slovenščine

22.09.2023

Pozdravljeni ljubitelji zgodb! Danes delimo z vami zgodbo, ki nas opominja, da z vztrajnostjo in trdim delom lahko premagamo vse ovire in dosežemo svoje sanje. Zgodba malega Amira, ki je sanjal o tem, da postane mojster karateja, in se soočal s težavami pri učenju slovenščine, nas opominja, da jezikovne ovire niso nepremostljive, če imamo dovolj volje in vztrajnosti.

Moja slovenska zgodba: Vez srca premaga meje

21.09.2023

V današnjem prispevku bomo delili ganljivo zgodbo udeleženke natečaja "Moja slovenska zgodba". Zgodba govori o Aloni, ki je s svojo neomajno ljubeznijo in vztrajnostjo premagala razdaljo med svojo domačo Ukrajino in novim življenjem v Sloveniji, nas poučila o pomenu družine ter dokazala, da ljubezen resnično nima meja.

Moja slovenska zgodba: zgodba o Ani in metulju Lučki

20.09.2023

Vstopite v čarobni svet, kjer se ljubezen do narave prepleta s čudežnimi trenutki in nepozabnimi pustolovščinami. V tem prispevku bomo raziskali čudovito zgodbo, ki jo napisala udeleženka natečaja "Moja Slovenska zgodba", ki je del projekta "Povej svojo zgodbo".

Moja slovenska zgodba: Suelina pot iz Albanije v Slovenjo - zgodba o učenju in spreminjanju

20.09.2023

Danes z vami delimo navdihujočo zgodbo Suele, mlade ženske iz Albanije, ki se je odločila za pogumno potovanje v Slovenijo. Njena zgodba nas uči, da so sanje dosegljive, če si upamo slediti svojim strastem in si prizadevamo za svoje cilje.

Slovenija skozi oči študentke iz tujine

19.09.2023

Vstop v svet študija v tujini je kot odpiranje knjige z neznano zgodbo; vsaka stran prinaša novo doživetje, vsak odstavek razkriva skrivnostno kuliso, a le redki prispevajo svojo edinstveno poglavje v tej zapleteni in čarobni pripovedi. Tako je tudi bivanje in študij v Sloveniji – čudovita dežela obdana z Alpami, ki skriva izjemno izobraževalno in kulturno plat, navdihujočo za vsakogar, ki se odloči pustiti svoj pečat v tem koščku Evrope.

Projekt "DiGiA": Gradimo digitalno prihodnost za otroke in mlade

19.09.2023

Vstopite v digitalno prihodnost z DiGiA projektom, ki bo okrepil digitalne kompetence otrok in mladih ter odprl vrata v svet razburljivih tehniških poklicev.

Di-FIT - najava in vabilo zaključni dogodek

19.09.2023

Dnevi projekta “Di-FIT” (Digitalni fitnes dolgožive družbe) se počasi zaključujejo in s tem se bliža dogodek, na katerem bi vam radi predstavili, kaj vse smo skupaj dosegli. V ta namen pripravljamo zaključno konferenco, ki se bo odvijala 16. novembra ob 10. uri preko platforme Zoom.

zaNVO_MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE NEVLADNE ORGANIZACIJE POZIVA K PREDLAGANJU ČLANOV V SENATIH ZA REŠEVANJE PRITOŽB ZOPER DELO POLICISTOV

15.09.2023

Ministrstvo za notranje zadeve je organizacije civilne družbe, organizacije strokovne javnosti in nevladne organizacije pozvalo, naj predlagajo svoje kandidate za sodelovanje v senatih za reševanje pritožb zoper delo policistov.

ZaMLADE – AKTIVNO VKLJUČEVANJE TUJCEV v SEPTEMBRU 2023

14.09.2023

Društvo NOVUS ob podpori Mestne občine Velenje, AKTIVNO VKLJUČUJE TUJCE, skozi razne aktivnosti (usposabljanja, delavnice, izobraževanja) z namenom spodbuditi mlade tujce k aktivnemu vključevanju v lokalno okolje.

DRUŠTVA, ZAVODI IN USTANOVE MORATE OCENO ŠKODE ZARADI POPLAV IN PLAZOV IZ AVGUSTA 2023 ODDATI DO 20. SEPTEMBRA 2023

13.09.2023

Društva in ustanove, ki imate status nevladne organizacije v javnem interesu, obrazec z oceno škode oddate pri ministrstvu, ki vam je status podelilo. Če statusa v javnem interesu nimate, obrazec oddate pri Ministrstvu za javno upravo RS (v nadaljevanju MJU). Vsi zavodi poseben obrazec za oceno škode oddate pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport RS (v nadaljevanju MGTŠ). Rok za oddajo ocene škode je sreda, 20. september 2023.