Novice

Projekt "DiGiA": Gradimo digitalno prihodnost za otroke in mlade

19.09.2023

Veselje je biti priča ambicioznemu projektu, ki bo spremenil digitalno prihodnost naše mlade generacije. Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS je v avgustu 2023 z velikim ponosom prejelo sofinanciranje Ministrstva za digitalno preobrazbo za izvajanje projekta "DiGiA - Digitalna Avantura". Namen tega projekta je okrepiti digitalne kompetence otrok in mladih ter spodbuditi njihov interes za naravoslovne in tehniške poklice.

 

V sodelovanju z Inštitutom za mladinsko politiko, Univerzo v Novem mestu Fakulteto za ekonomijo in informatiko, Zavodom Nefiks ter Društvom GAHA Slovenija, bo projekt "DiGiA" omogočil digitalno avanturo za otroke in mlade na območju Savinjske, Koroške, Zasavske, Osrednjeslovenske, Goriške, Gorenjske in Jugovzhodne Slovenije. To je priložnost, ki bo otrokom in mladim omogočila razvoj ključnih digitalnih veščin, ki bodo oblikovale njihove prihodnje kariere.

 

Usposabljanja, ki jih bo projekt izvajal, so namenjena otrokom in mladim v starostni skupini od 6. do 29. leta. Aktivnosti se bodo osredotočale na pet ključnih področij:

  1. Informacijska in podatkovna pismenost: Udeleženci se bodo naučili, kako učinkovito iskati, ocenjevati in uporabljati informacije.

  2. Komunikacija in sodelovanje: Projekt bo spodbujal veščine komuniciranja prek digitalnih orodij, kar je ključno v sodobnem svetu.

  3. Ustvarjanje digitalnih vsebin: Otroci in mladi se bodo naučili osnov oblikovanja in uporabe naprednih tehnologij za ustvarjanje vsebin.

  4. Varnost: Varovanje osebnih podatkov in etična uporaba digitalnih orodij bosta pomembna poudarka, ki bosta zagotovila varno digitalno okolje.

  5. Reševanje problemov in načrtovanje kariere: Projekt bo spodbujal razvoj kritičnega razmišljanja in načrtovanje kariere, še posebej na področju digitalnih tehnologij.

  6.  

Poudarek projekta bo tudi na spletnem bontonu, kar bo pomagalo izboljšati mladostnikovo uporabniško izkušnjo in jim odprlo vrata v razburljive tehniške poklice, zlasti na področju digitalnih tehnologij.

 

Pomembno je omeniti, da so usposabljanja v okviru projekta "DiGiA" brezplačna, kar omogoča enakopraven dostop do digitalnega znanja za vse otroke in mlade v omenjenih regijah.

 

Celotna vrednost projekta znaša 58.680,00 EUR, trajanje pa je predvideno od 21. avgusta 2023 do 5. decembra 2023. Projekt je podprlo Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

 

Z veseljem vas vabimo, da spremljate novosti o projektu na Facebook strani >>> https://www.facebook.com/dnovus/, kjer boste lahko sledili korakom, ki jih naredijo za gradnjo digitalne prihodnosti.

 

Projekt "DiGiA" je korak v pravo smer, ki bo našim otrokom in mladim omogočil, da se uspešno vključijo v digitalno dobo, razvijejo svoje talente ter postanejo odgovorni in uspešni digitalni državljani.

 

S skupnimi močmi gradimo digitalno prihodnost!

#digisi #digitalslo #DiGiA #DigitalnaAvantura #DigitalnaPrihodnost

Društvo Novus