Novice

"VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade" Enota Velenje

09.05.2022

Izbira poklica je težka, a izredno pomembna naloga, saj napačna odločitev lahko močno vpliva na našo prihodnost. Z njo je namreč neločljivo povezana tudi vsaj okvirna smer izobrazbe, saj določenih poklicev ne moremo opravljati brez primernega izobraževanja. Pred končno odločitvijo je zato pametno, da dobro razmislimo, kaj si sploh želimo početi v življenju in na katerem področju bomo lahko delali naslednjih dvajset let ali več. Ključno vlogo pri načrtovanju kariere pa seveda igra razmislek o tem, kateri poklici bodo v prihodnosti sploh še obstajali in ali bo določeno delo v naslednjih desetih ali dvajsetih letih sploh še relevantno.

 

Kateri so poklici prihodnosti? Kateri dejavniki bodo vplivali na mojo karierirno odločitev? Ali sem pripravljeni na poklice prihodnosti ...? Kaj pa štipendiranje? ... Mnogo vprašanj, ki si jih mladi zastavljajo ... Tokrat smo odgovore odkrivali z učenci OŠ Gorica Velenje.

 

Več o projektu "VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade" si lahko preberete na naslednji povezavi: http://www.drustvo-novus.com/projekti/karierni-center-za-mlade

Spletna stran partnerskega projekta: https://www.kariera-mladi.si/

FB: https://www.facebook.com/vseckamingrem

Instagram: https://www.instagram.com/vseckamingrem/

Društvo Novus