Novice

"VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade" Enota Velenje

18.02.2022

Z Enoto Velenje v uspešnem sodelovanju z deležniki v okolju, s podjetji, ki podpirajo sodelovanje z dijaki. Izpostavljamo aktivnost senčenja na delovnem mestu, t.im. "Job shadowing". Tokrat v sodelovanju z Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje ter Zavodom SAVUS.

 

Pri aktivnosti gre za Izvedbo reševanja praktičnih delovnih izzivov/projektov/ nalog pri konkretnem delodajalcu, ki prevzame vlogo mentorja. Zainteresirani mladi tako preživijo dan ali največ dva pri delodajalcu in s pomočjo mentorja spoznajo ter opravljajo dejanske naloge in predlagajo rešitev glede na izziv delodajalca.

 

Na način »job shadowinga« mladi spoznajo določen poklic in s pomočjo opazovanja in dela zaposlenih v delovnem okolju lažje preverijo ali se njihove sposobnosti in interesi ter znanja lahko uporabijo v delovnem okolju.

 

Delodajalci, podjetniki, Zavodi, NVO in ostali deležniki v okolju, lepo vabljeni k sodelovanju kariernih aktivnostih za mlade.

 

Več o projektu "VšečKAM in GREM - Karierni center za mlade" si lahko preberete na naslednji povezavi: http://www.drustvo-novus.com/projekti/karierni-center-za-mlade

Spletna stran partnerskega projekta: https://www.kariera-mladi.si/

FB: https://www.facebook.com/vseckamingrem

Instagram: https://www.instagram.com/vseckamingrem/

 

Društvo Novus