Strateško partnerstvo Mreža - Mnenja odraslih o izobraževanju odraslih ter nadaljnjem poklicnem izobraževanju in usposabljanju v Evropi

26.11.2021

Odrasli močno podpirajo izobraževanje odraslih in poklicno izobraževanje in usposabljanje ter trdno verjamejo v koristi, ki jih prinašata, tako kažejo evalvacije in povratne informacije, ki jih pridobivamo od udeležencev programov društva Novus. Obenem pa to potrjuje tudi najnovejša raziskava, ki jo je izvedel Cedefop  in vključuje več kot 40.000 intervjujev z osebami, starejšimi od 25 let, v Evropski uniji, na Islandiji in Norveškem.

Rezultati jasno kažejo, da odrasli pričakujejo, da bosta učenje in usposabljanje v prihodnosti postala še pomembnejša, saj se velika večina strinja, da bi morale vlade prednostno vlagati vanje. Vendar pa udeležba v izobraževanju odraslih in poklicnem izobraževanju in usposabljanju ni toliko odvisna od pozitivne podobe in privlačnosti, temveč od edinstvenih okoliščin, s katerimi se posamezniki srečujejo v svojem poklicnem življenju.

Prilagamo povezavo do celotne raziskave: CEDEFOP raziskava

Aktivnosti partnerstva Mreža sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru JR za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.

Več informacij o strateškem partnerstvu najdete na spletni strani Društva Novus.