Novice

SPREMEMBA - pričetek ob 8.30_Svetovna kavarna: "Ko bom županja - župan, bom..."

25.10.2022

Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS (krajše Društvo NOVUS) v okviru programa Regionalno stičišče NVO savinjske regije NOVUS iz Velenja, 9. novembra 2022 na lokaciji Trg mladosti 7, 3320 Velenje (stavba Gaudeamus – zelena učilnica, prvo nadstropje), med 8.30 – 10.30 uro organizira Svetovno kavarno: »Ko bom županja – župan, bom…« !

 

Kavarna bo potekala v okviri nacionalnega dogodka »Šole za župane«, ki je pobuda 12 regionalnih stičišč nevladnih organizacij (NVO). V oktobru in novembru v vseh slovenskih regijah potekajo dogodki, katerih namen je spodbuditi razpravo o tem, kakšno skupnost si želimo.

 

V Velenju smo se v ta namen odločili, in na dogodek povabili glavne mlade akterje oz. dijake Gimnazije Velenje, z željo, da tokrat mladi povedo bodočim odločevalcem, kakšno lokalno skupnost si želijo.

 

Na ta način želimo mlade v okviru državljanske vzgoje vključiti v aktivno državljanstvo in jih spodbuditi k še večji participaciji v lokalnem okolju in večjemu vključevanju v pomembne tematike.

 

Okvirne teme, katerih se bomo na Svetovni kavarni dotaknili: stanovanjska problematika, kultura, mladina, sociala, (nevladne) organizacije, šport, zaposlovanje, sodelovanje z javnostjo, okolje, turizem, itd.

 

Na dogodku se bomo srečali:

·         mladi (dijaki Gimnazije Velenje),

·         bodoči odločevalci (kandidati/ke za župane in občinske svete),

·         civilno ljudstvo (predstavniki/ce nevladnih organizacij).

 

 

Kandidati/ke za župane in občinske svete ter predstavniki/ce nevladnih organizacij se prijavijo TUKAJ.

Društvo Novus