Novice

PROSTOVOLJSTVO - NOVUS_Predavanje - Osnove meditacije, 1. del

28.02.2024

Danes se obračamo k vam s sporočilom, ki nosi v sebi moč in univerzalno vrednost - moč meditacije. Kot človeštvo smo vpeti v tempo življenja, ki včasih prinaša izzive, napetosti in nenehno hitenje. V tem vrtincu vsakdanjih obveznosti, skrbi in stresa se včasih zdi, da smo izgubili stik s samimi seboj, s tistim notranjim mirom in ravnovesjem, ki ga vsi tako potrebujemo.

 

Meditacija je prastara praksa, ki pa v današnjem hitrem svetu nikakor ni izgubila svojega pomena. Nasprotno, postaja vse bolj dragocena in potrebna. Je orodje, ki je enako primerno tako za mlade kot za starejše. Zakaj? Ker ima moč, da nas poveže s samimi seboj, umiri naše misli in nas popelje v stanje notranjega miru.

 

Za mlade je meditacija kot čudežno zdravilo, ki jim pomaga pri soočanju z izzivi šole in osebnega življenja. Krepi njihovo koncentracijo, zmanjšuje stres in jih usmerja k bolj uravnoteženemu načinu življenja.

Za starejše, je meditacija kot zvesti spremljevalec na poti staranja. Pomaga soočati se z izzivi, ki jih prinaša ta prehod, ter pomaga najti smisel v vsakem trenutku naše poti.

Zato vas vabimo, da se pridružite tej univerzalni praksi, ki nosi v sebi moč preobrazbe. Ne glede na vašo starost, poklic ali življenjsko situacijo, meditacija je darilo, ki ga lahko sprejmemo in izkoristimo za izboljšanje svojega življenja. Vabljeni vsi - tako mladi, ki šele vstopate v svet odgovornosti, kot tudi starejši, ki ste polni dragocenih izkušenj in modrosti.

Zaživite bolj uravnoteženo življenje že danes z meditacijo. Pridružite se nam in skupaj odkrijmo moč miru, ki prebiva v vsakem od nas.

 

Prostovoljski programi so sofinancirani iz Sklada za NVO. 

 

Vabljeni na predavanje: 𝐎𝐬𝐧𝐨𝐯𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 𝟏. 𝐝𝐞𝐥

Lokacija: 𝐊𝐧𝐣𝐢𝐳̌𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐕𝐞𝐥𝐞𝐧𝐣𝐞, 𝟒. 𝟑. 𝟐𝟎𝟐𝟒 𝐨𝐛 𝟏𝟖.𝟎𝟎

Predavateljica: Tanja Lenart

 

 

Napovednik:

Osnove meditacije 2. del, 11. 3. 2024 ob 10. 00

Lokacija: Društvo Novus (stavba Gaudeamus, Trg mladosti 7 - zelena učilnica, Velenje).

Društvo Novus