Novice

Moja slovenska zgodba: zgodba o Ani in metulju Lučki

20.09.2023

Vstopite v čarobni svet, kjer se ljubezen do narave prepleta s čudežnimi trenutki in nepozabnimi pustolovščinami. V tem prispevku bomo raziskali čudovito zgodbo, ki jo napisala udeleženka natečaja Moja Slovenska zgodba, ki je del projekta "Povej svojo zgodbo".

 

🦋  Čarobna noč v Sloveniji: Pustolovščina Ane in metulja Lučke 🦋

Preden začnem pisati svojo čarobno zgodbo, naj vam povem nekaj o meni. Sem hči staršev, ki so pred časom migrirali v Slovenijo in si tukaj ustvarili svoj dom. Srečna sem, da sta se ustavila prav tukaj, kjer lahko rastem, se učim, živim... Zgodba, ki jo pišem je izmišljena, vendar postavljena v našo čudovito Slovenijo, kjer mnogi najdejo svoj prostor pod soncem. Zdaj pa se prepustite čarom te zgodbe, ki vas bo odpeljala na nepozabno pustolovščino.

 

Enkrat, v majhni slovenski vasici ob vznožju visokih gora, je živela deklica po imenu Ana. Ana je bila ljubiteljica narave in vsak večer je hodila na sprehode po gozdu s svojim zvestim kužkom, Rokijem.


Eno čarobno poletno noč, ko je bilo na nebu polno zvezd, sta Ana in Roki odšla na svoj sprehod. Počasi sta hodila po gozdu, poslušala šelestenje listja pod nogami in opazovala življenje okoli sebe. Takrat pa je Ana zagledala nekaj čudovitega - majhnega metulja, ki je sedel na cvetlici ob poti.


Metulj je imel krila, prekrita s čudovitimi barvami - modro, vijolično in zlato. Bil je tako lep, da Ana ni mogla odvrniti pogleda. "Roki, poglej tega metulja!" je vzkliknila Ana in se sklonila bližje, da bi ga bolje videla. Metulj se ni zmenil za Ano in je nadaljeval z branjem cvetlice.


Ana je hotela priti še bližje, a takrat se je zgodilo nekaj čarobnega. Metuljeva majhna krila so začela sijati in oddajati mehko svetlobo, ki je osvetlila gozd okoli njiju. Ana in Roki sta obstala in opazovala čarobno svetlobo, ki se je širila po vsem gozdu.


Nenadoma je metulj spregovoril: "Pozdravljena, Ana. Sem metulj Lučka, in tvoja ljubezen do narave me je pritegnila. Zato sem ti pokazal svojo čarobno moč." Ana je bila čisto očarana in ji je srce zaigralo od veselja.


Metulj Lučka ji je nato razložil, kako lahko s svojo ljubeznijo do narave naredi veliko dobrega. In tako je Ana postala ambasadorka ohranjanja gozdov v svoji slovenski vasi. Pomagala je pri čiščenju gozdne poti, skrbela za živali in se učila o pomembnosti ohranjanja narave.


Vsak večer je še vedno hodila na sprehode s svojim zvestim kužkom Rokijem, a zdaj sta imela tudi posebno nalogo - skupaj sta pazila na gozd in pomagala širiti sporočilo o pomembnosti varovanja narave.


In tako je majhna slovenska vasica postala še lepša in bolj čista, Ana in Roki pa sta vedno ostala zvesta svoji ljubezni do narave ter pomagala širiti čarobno svetlobo metulja Lučke po vsem svetu.


Sanja R. iz Celja

 

Zgodba o Ani in metulju Lučki nas popelje v čudovit svet narave in čarovnije, kjer se ljubezen do okolja prepleta s čarobnimi trenutki. Ana nas spomni, kako pomembno je, da cenimo naravo in se trudimo za njeno ohranitev.

 

Ana je postala ambasadorka ohranjanja gozdov v svoji slovenski vasi, potem ko je doživela čarobno srečanje z metuljem Lučko. Ta čarobni metulj ji je razkril, kako lahko njena ljubezen do narave spremeni svet okoli nje. Ana in njen zvesti kuža Roki sta postala čuvaja gozda in zagovornika ohranjanja narave.

 

Ta čudovita zgodba nas spomni, da vsak od nas lahko naredi pozitivno spremembo in prispeva k varstvu okolja. Čarobna moč ljubezni do narave nas vodi k dejanjem, ki lahko spremenijo naš svet na bolje. Ana je izjemno navdihujoča junakinja, ki nas uči, da smo vsi odgovorni za ohranitev čudovite narave Slovenije.

 

Zgodba o Ani in metulju Lučki nas opominja, da je vsak trenutek, preživet v naravi, lahko priložnost za čarovnijo. Čarobno je tudi to, da vsak od nas lahko postane ambasador ohranjanja narave in s svojimi dejanji ustvari pozitivno spremembo. Ko ohranjamo naravo Slovenije, ne le da ohranjamo svoj dom, temveč tudi čuvamo zaklad, ki bo navdihoval prihodnje generacije. Vsaka kaplja truda, ki jo prispevamo za varstvo okolja, ustvarja val pozitivnih sprememb, ki se širi kot valovanje v mirnem slovenskem jezeru. Skupaj lahko ohranimo našo čudovito deželo za prihodnje rodove, da tudi oni lahko doživijo čarobnost narave, ki nas obdaja.

 

Ta zgodba je nastala v sklopu natečaja "Moja slovenska zgodba", ki je del projekta "Povej svojo zgodbo". Hvala avtorici za sodelovanje in inspiracijo, da morda tudi sami postanemo ambasadorji ohranjanja narave.

 

Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo. Kmalu bodo izbrane zgodbe predstavljene v istoimenski e-publikaciji. Spremljajte nas. 

 

Društvo Novus