Novice

Moja slovenska zgodba: Amirova pot do mojstra karateja in slovenščine

22.09.2023

Pozdravljeni ljubitelji zgodb! Danes delimo z vami zgodbo, ki nas opominja, da z vztrajnostjo in trdim delom lahko premagamo vse ovire in dosežemo svoje sanje. Zgodba malega Amira, ki je sanjal o tem, da postane mojster karateja, in se soočal s težavami pri učenju slovenščine, nas opominja, da jezikovne ovire niso nepremostljive, če imamo dovolj volje in vztrajnosti.

 

🥋 Amirova pot do mojstra karateja in slovenščine 🥋


Pišem vam zgodbo, ki govori o malem fantu, ki je sanjal postati mojster karateja. Vem, da mi slovenščina še vedno povzroča težave, vendar verjamem, da se bom s pomočjo te zgodbe še bolj zbližal s tem jezikom. Bilo je v majhni vasici ob vznožju gora v Bosni, kjer sem odraščal kot otrok. Kot ti, sem se odločil za boljše življenje in prišel sem v Slovenijo, kjer sem se s težavo učil slovenščino. Kljub temu sem se trudil in nisem nikoli obupal. Zdaj pa k zgodbi. Mali fant po imenu Amir je živel v isti vasici kot jaz nekoč. Bil je prikupen in živahen otrok z velikimi sanjami. Čutil je, da je nekaj posebnega v karateju, ko je prvič videl karate mojstra na tekmovanju. Amir je imel težave s slovenščino, tako kot jaz nekoč. Ampak njegova volja in trdo delo sta bila brezmejna. Vsak dan po šoli je hodil v majhno karate šolo v vasi, kjer je bil trener gospod Kovač. Gospod Kovač je bil prepoznaven po svoji dolgi bradi in nenehni pripravljenosti pomagati otrokom. Amir se je boril s slovenščino, ko je poskušal razumeti in slediti navodilom gospoda Kovača. Vendar pa ga ni ustavilo. Z vsakim treningom je postal boljši in boljši. Po nekaj letih trdega dela je postal pravi mojster karateja. Medtem ko je napredoval v karateju, je tudi izboljšal svoje znanje slovenščine. Gospod Kovač mu je pomagal pri učenju jezika in tako je Amir postal tudi mojster v komuniciranju v slovenščini. Tako sem tudi jaz, kljub začetnim težavam, postopoma osvojil slovenščino in našel svoje mesto v tej državi. In tako je mali Amir s svojo voljo in vztrajnostjo postal mojster karateja ter osvojil jezik, ki je postal njegov drugi dom. Ta zgodba nas uči, da z vztrajnostjo in trdim delom lahko dosežemo svoje sanje, ne glede na jezikovne ovire. In tako, kot sem jaz osvojil slovenščino, je tudi Amir postal mojster karateja in slovenščine, v katero se je zaljubil.


Bego B. iz Ljubljane

 

Amir je bil otrok poln sanj, prikupen in živahen, ki je vedel, da ima karate v sebi nekaj posebnega. Prvič je to spoznal, ko je opazoval karate mojstra na tekmovanju. Kljub temu, da je imel podobne težave s slovenščino kot avtor zgodbe, se ni nikoli vdal. In prav to je ključna lekcija te zgodbe - nikoli ne obupajte, ne glede na to, koliko ovir vam stoji na poti.

 

Amir se je odločil, da bo vsak dan po šoli obiskoval majhno karate šolo v svoji vasi. Njegov trener, gospod Kovač, je bil prepoznaven po dolgi bradi in neskončni pripravljenosti pomagati otrokom. Amir se je trudil razumeti in slediti navodilom gospoda Kovača, čeprav je imel težave s slovenščino. Toda to ga ni ustavilo. Z vztrajnostjo in trdim delom je vsak dan postal boljši in boljši.

 

Po nekaj letih prizadevanj je Amir postal pravi mojster karateja. In medtem ko je napredoval v karateju, je tudi izboljšal svoje znanje slovenščine. Gospod Kovač mu je pomagal pri učenju jezika, in tako je Amir postal mojster tudi v komuniciranju v slovenščini. Ta del zgodbe nas opominja, da lahko s podporo in mentorstvom premagamo jezikovne ovire.

 

Zgodba malega Amira nam ponuja navdih in nas spominja, da lahko dosežemo svoje sanje, če se ne vdamo. Ne glede na to, katerim jezikovnim izzivom smo izpostavljeni, se lahko naučimo in rastemo. In tako, kot je avtor te zgodbe osvojil slovenščino, je tudi Amir postal mojster karateja in slovenščine, ki je postala njegov drugi dom.

 

Ta zgodba je nastala v sklopu natečaja "Moja slovenska zgodba", ki je del projekta "Povej svojo zgodbo". Iskrena zahvala avtoriju za navdih in opomnik, da nič ni nemogoče, če si resnično želimo doseči svoje cilje. S trdim delom, vztrajnostjo in podporo drugih lahko premagamo ovire in spreminjamo svoje življenje. Tako kot mali Amir, tudi vi lahko postanete mojstri svojega življenja.

 

Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo. Kmalu bodo izbrane zgodbe predstavljene v istoimenski e-publikaciji. Spremljajte nas. 

 

Društvo Novus