Novice

Na delovnem obisku na domačiji Koki

22.05.2018

Kaj imajo skupnega narava, živali, dobrodelnost in čudovito preživet dan? Odgovor: Socialna aktivacija na Domačija Koki.

 

V mesecu aprilu so udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela« poslušali predavanje »Sočutje do živali je sočutje do ljudi«, ki ga je pripravil Zavod za zaščito rejnih živali - KOKI. Sodelovanje je obrodilo sadove in tako so se skupaj z družinskimi člani odpravili proti Bresternici, kjer so v dobrodelnem duhu preživeli čudovit dan.

 

 

Ga. Ksenija jim je predstavila delo na kmetiji ter živali. Tako smo spoznali Stello, Doro, Miko, Teodorja, Filipa, Jana, Mariota … Pridne roke udeležencev so postavile pastir in tako podaljšale pašnik za kravico Miko, naredili butare, posadili paradižnik in zanj izdelali zastirko ter za pujske očistili repo in korenje.

 

 

Za namen obiska domačije Koki so se udeleženci dobrodelno in družbeno aktivirali z izdelavo unikatnih ročno izdelanih živali iz tekstilnega materiala. Le-te pa bodo imele dobrodelno noto. Več o tem na Koki za donatorje.