Tehnični dan za voznike enoslednih vozil

25.04.2018

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje in Šolski center Velenje sta pripravila Tehnični dan za voznike enoslednih vozil za ozaveščanje večje varnosti v prometu. Na dogodku niso manjkali niti udeleženci, ki so vključeni v projekt »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter opolnomočenje oseb za lažji vstop na trg dela«.

Na poligonu za motoriste je bil prikaz varne vožnje z motornim kolesom, oživljanje ponesrečenca, predstavitev prometne policije, predstavitev reševalnega vozila in gasilske enote s poudarkom na opremi, reševanje in postopek gašenja požara ter predstavitev naletnih tehtnic (prikažejo vpliv hitrosti na povečanje mase predmetov pri trku, možnost preživetja ter zaviralno pot), ki smo jih lahko tudi preskusili.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje in Šolski center Velenje sta pripravila tehnični dan v sodelovanju s Policijsko postajo Velenje, s Prometno policijsko postajo Celje, s poklicnim gasilskim društvom Velenje, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstvenim domom Velenje ter Avtošolo Antlej.