Novice

Spin usposabljanja v februarju 2021

01.03.2021

Čeprav je februar kratek mesec, smo v projektu SPIN izvedli zelo veliko aktivnosti, in sicer 2 informativni delavnici, 1 motivacijsko delavnico in 14 različnih usposabljanj za kar 137 oseb. Vsa usposabljanja so bila izvedena s strani vodilnega partnerja projekta Invel, d. o. o. Poseben poudarek je bil na vsebinah za razvoj jezikovnih, računalniških in komunikacijskih kompetenc.

 

V začetku meseca smo izvedli usposabljanje SPIN akademija, v katerega so se vključile osebe, ki so bile ob vključitvi v projekt v odpovednem roku oz. se jim je iztekla zaposlitev za določen čas. Program je namenjen krepitvi kariernih, komunikacijskih in digitalnih kompetenc in je zasnovan tako, da z vsebinami pomagamo udeležencem in jih usposobimo za aktiven pristop k načrtovanju in razvoju svoje kariere skladno s potrebami na trgu dela. V sklopu usposabljanja smo gostili tudi dva strokovnjaka, in sicer nekdanjega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja za področje digitalizacije – udeleženci so dobili celosten vpogled v razumevanje in pomen uporabe digitalnih tehnologij, ter strokovno sodelavko Adrijano Krajnc s kadrovske agencije Workforce Slovenija, ki je udeležencem predstavila lastnosti agencijskega dela in možnosti sodelovanja pri načrtovanju poklicne poti.

 

Zaključena sta bila tudi dva jezikovna tečaja, in sicer tečaj angleščine (nadaljevalna raven) in nemščine (osnovna raven). Na področju računalniških vsebina smo izvedli tečaj Photoshopa in osnovnega Excela, pričeli pa smo z naprednim. Za vse, ki razmišljajo o samostojni karierni poti smo organizirali usposabljanje Davki in finance za podjetnike začetnike. Zaključili smo tudi s 30-urnim programom priprav na strokovni izpit iz upravnega postopka (ZUP), ki smo ga izvedli v sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje. Mesec februar so močno zaznamovale vsebine s področja komunikacije, saj smo izvedli kar pet vsebinsko različnih usposabljanj, namenjenih krepitvi mehkih veščin komuniciranja.

 

Izvajanje projektnih aktivnosti je tudi v mesecu februarju 2021 potekalo pod trenutno veljavnimi pogoji, povezanimi z namenom preprečevanja širjenja okužb, tako da je bilo večina usposabljanj izvedenih v e-obliki (MS Teams).

 

Spremljajte nas na FB profilu @SPINusposabljanja