Novice

Projekt SPIN tudi v Murski Soboti pozitivno sprejet

09.03.2020

V Pomurju, natančneje v prostorih Ljudske univerze v Murski Soboti, projekt SPIN, natančneje SPIN akademijo, izvaja strokovna delavka Lea Golub. Namen SPIN akademije je pomagati udeležencem in jih usposobiti, da bodo aktivno pristopili k načrtovanju in razvoju svoje kariere skladno s potrebami delodajalcev na trgu dela. Sočasno udeleženci razvijajo veščine in tehnike, ki jim nadalje olajšajo sprejemanje sprememb v delovnem procesu ter razvoj kompetenc, ki so potrebne za določeno delo. Program usposabljanj torej na eni strani pripomore k večji stopnji zaposljivosti, na drugi strani pa zmanjša tveganje prehoda v brezposelnost.

 

Čeprav se je projekt v Murski Soboti šele prav začel izvajati, pa v Murski Soboti že beležimo pozitivne odzive udeleženk in udeležencev.

Udeleženka Tina: »O tem, o čemer smo se pogovarjali na motivacijski delavnici, sem vedela marsikaj. Bilo je nadvse koristno ponoviti že obstoječe znanje, se za nekaj časa zamisliti o sebi, svojem delu in življenju ter biti dodatno motiviran za uresničitev zastavljenih ciljev. Bila je motivacijska delavnica z nadvse motivirano predavateljico Leo, ki je vsebino odlično predstavila in se z nami pogovorila. Bila sem 100-odstotno motivirana in hvaležna sem za to izkušnjo!«

Udeleženka Jasmina: »Na začetku sem se udeležila informativne delavnice, kjer so nas seznanili, kaj je SPIN in kako poteka. Takrat sem bila iskreno povedano v dvomih, ali je to sploh zame. Ko sem prišla na motivacijsko delavnico, se je moje mnenje pozitivno spremenilo – prepričala sta me vsebina in pozitiven pristop. V B-sklopu sem izbrala SPIN akademijo. Usposabljanja se izvajajo 2-krat tedensko. Predavateljica Lea nam vsak teden predava zelo zanimive vsebine glede iskanja zaposlitve, veščin in kompetenc. Prav tako vadimo in se učimo v praksi. Na začetku se vsi udeleženci nismo poznali, vendar smo se zelo hitro povezali in spoprijateljili. Čedalje bolj smo podkovani na področju iskanja zaposlitve. Projekt SPIN mi bo ostal v zelo lepem spominu, saj sem pridobila novo znanje in spoznala zelo dobre ljudi.

Udeleženka Marija: »Predavateljica je zelo prijazna. Usposabljanja me (in tudi druge) zelo osrečujejo. Hvaležna sem, ker sem del usposabljanj, in mi ni žal, da sem se vključila.«

 

Z izvajanjem projekta SPIN v Murski Soboti je tudi ljudem v Pomurju ponujena možnost usposabljanj, ki jim tako bolj na široko odpre vrata za učinkovit vstop na trg dela. Zabeleženi pa so že prvi pozitivni rezultati, ki so jih udeleženci, vključeni v projekt, dosegli na svojih poslovnih področjih.

 

Več informacij o projektu SPIN je dostopnih na www.drustvo-novus.com, www.invel.si ter FB-straneh Projekt SPIN in SPIN usposabljanja. Za dodatne in specifične informacije v zvezi s projektom, izvajanjem in možnostjo vključitve v Murski Soboti pa lahko kontaktirate izvajalko Leo Golub, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu lea.golub@drustvo-novus.com in telefonski številki 064-199-365.

Pripravila: Lea Golub iz Ekipe SPIN

Društvo Novus