Novice

Treningi starševstva: "Tehnike sproščanja"

16.11.2017

Spoznali smo tehniko EFT oz. Emotional Freedom Tehniqe, ki je oblika psihološke akupresure, pri kateri se s konicami prstov nežno tapka po meridianih (energetski kanali). Gre za neke vrste akupunkturo, le da se ta izvaja brez uporabe igel. Medtem, ko tapkamo po meridianih, se s pravilno verbalno komunikacijo identificira težavo in se odstranjuje negativna čustva in težave, ki jih imamo.

 

 

Posvetili smo se tudi vizualizaciji, ki je tehnika, pri kateri uporabljamo sposobnost predstavljanja in pomaga premagovati blokade. Ključno je, osredotočiti se na resničnost, kakršno si želimo izkusiti.

Pomembno je tudi verjeti v zdravilno moč lastnih misli in predstav in kako le te pozitivno vplivajo na učinkovitost našega razmišljanja in ravnanja. Spoznati moramo, da so misli tiste, ki nas delajo srečne oziroma nesrečne.

 

Vedno kadar zidamo hišo, vnaprej pripravimo načrt, ki zajema vse podrobnosti zidave in uporabo materialov, saj se želimo v svoji hiši dobro počutiti. Zakaj se torej odpovedujemo načrtovanju svojega lastnega življenja?

 

 

Obisk delavnic je brezplačen, vabljeni, da se nam na naslednji pridružite.

 

 

Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.

 

 

 

Društvo Novus