Novice

Virtualna zaključna videokonferenca projekta LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline Jejmo lokalno

08.01.2021

V decembru 2020 je LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline zaključil z izvajanjem projekta Jejmo lokalno: povečanje stopnje samooskrbe v SAŠA regiji.

 

izobraževanje z VR očali učenci

Projekt temelji in prispeva k prednostnemu področju samooskrbe, ki je poleg turizma in predelave lesa pomembno področje Strategije lokalnega razvoja LAS ZSŠD. Pomen samooskrbe se je promoviral preko uporabe novih virtualnih tehnologij in inovativnih načinov izobraževanja (VR očala).

 

Skupno je bilo izvedenih:

- 75 delavnic za otroke (vključenih je bilo 1373 otrok),

- 20 izobraževalnih delavnic za kmete in mlade brezposelne na podeželju. Delavnice so vsebovale 10 različnih tematik (vključenih je bilo 274 oseb),

- za starostnike in bolnike z demenco je bil vzpostavljen inovativni, sodobni model ohranjanja možganske čilosti preko izvedbe 10 delavnic (vključenih je bilo 103 starostnikov).

 

izobraževanje z VR očali 

Pomemben prispevek operacije, ki omogoča tudi samo trajnost operacije, je izvedena virtualna konferenca na temo Varstva okolja in ohranjanja narave ter pomen prehranske samooskrbe. V času razglašene epidemije je pomen lokalne hrane še posebej pomemben. K sodelovanju so povabili nekatere lokalne pridelovalce, predelovalce in turistične delavce, ki v svoje jedilnike vključujejo lokalno hrano. Vključili so pomen lokalne hrane za osnovnošolce in spomnili, da ima področje samooskrbe širši pomen, tudi na področju energetske samooskrbe. Na videokonferenci je sodeloval tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Jože Podgoršek.

 

izobraževanje z VR očali starostniki


V projektu so sodelovali Ljudska univerza Velenje (prijavitelj), Društvo NovusKGZS - Zavod CeljeRA SAŠA in Zavod Savinja.


Več o projektu: KLIKNITE TUKAJ
Videokonferenca: KLIKNITE TUKAJ

 

Na vseh fotografijah v prispevku prikaz uporabe VR očal. Foto: Zavod Savinja.