Novice

Moja slovenska zgodba: Glasba ljubezni in upanja

29.09.2023

Nekje na robu mesta, tam, kjer se vsakdanji izzivi zlivajo v zgodbe neznanja in upanja, se skriva ganljiva pripoved, ki smo jo prejeli v okviru natečaja Moja slovenska zgodba. Zgodba o mamici Dragani in mali Emi, ki sta nas naučili, da ljubezen, upanje in glasba lahko premagajo ovire, ki jih prinaša življenje. V tem prispevku bomo razkrili njuno srčno zgodbo. Vabljeni k branju!

 

🎵 Glasba ljubezni in upanja 🎵

 

Mamica Dragana in mala Ema sta bili neločljivi. Živeli sta v majhnem stanovanju na robu mesta, brez bližnjih sorodnikov, ki bi jim lahko pomagali pri varstvu ali finančni podpori. Kljub temu pa sta bili najsrečnejši, ko sta bili skupaj.

 

Ema je bila deklica s svetlimi očmi in nalezljivim smehom, vendar pa je imela eno veliko strast - rada je pela. Dragana je opazovala svojo hčerko, kako vsako jutro z veseljem zapoje svojo najljubšo pesem. Bilo je kot ptica, ki je zjutraj prinesla sonce v njuno skromno stanovanje.

 

Emino petje je bilo zdravilo za njuni duši. Tudi v najtežjih trenutkih, ko je Dragana skrbela za plačevanje računov in zagotavljanje hrane na mizi, je Emina pesem prinesla nekaj čarobnosti v njun svet. Dragana je vedela, da je njena hči posebno dekle s posebnim darom.

 

Kljub finančnim težavam in preizkušnjam, ki so jih doživljale, sta skupaj odkrivali čarobnost glasbe. Vsak večer sta sedli na kavč, Dragana je v roke vzela kitaro, ki jo je znala le malo igrati, in Ema je začela peti. Njune pesmi so odmevale po stanovanju in napolnile njun dom s toplino in ljubeznijo.

 

Emina strast do petja je rasla, in Dragana ni mogla biti bolj ponosna na svojo deklico. Kljub težavam sta se držali skupaj in se spomnili, da s pesmijo lahko premagata vse. Njuna vez je postajala močnejša, vsak njen nasmeh pa je bil dodaten razlog, da se je Dragana borila za boljšo prihodnost zanjo.

 

In tako sta samohranilka Dragana in mala Ema s pesmijo v srcu prebivali skozi življenje, vedno si vzajemno dajali moč, da premagujeta vsako oviro, ki se je pojavila na njuni poti. Njuna zgodba je bila zgodba ljubezni, upanja in glasbe, ki ju je povezala in napolnila njuni življenji s srečo, ne glede na vse težave, ki so ju čakale.

 

Hvala avtorici za to zgodbo in pomemben nauk, ki ga prinaša – da je moč skupaj premagati vsako preizkušnjo, če le ohranjamo vero v ljubezen in si dovolimo, da nas glasba napolni s srečo.

 

V trenutkih, ko se zdi, da so ovire nepremagljive, naj bo glasba vaš zvesti spremljevalec. V njenih notah se skriva moč, ki vam lahko pomaga premagati težave. Poslušajte glasbo, ki vas dvigne in napolni s pozitivno energijo. Zaplešite s svojimi skrbi in jih pustite za sabo.

 

Zgodba je nastala v sklopu natečaja "Moja slovenska zgodba", ki je del projekta "Povej svojo zgodbo"

 

Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo.

 

Izbrane zgodbe bodo predstavljene v publikaciji Moja slovenska zgodba, ki bo konec meseca izšla v elektronski obliki. Ta e-publikacija bo na voljo vsem bralcem, ki si želijo navdiha iz zgodb naših natečajnih udeležencev. Spremljajte nas še naprej. 

Društvo Novus