Novice

Gostili smo ... Erasmus + WOWIT – tehnike inkluzije za priložnosti žensk na trgu dela

24.05.2023

Erasmus + WOWIT – tehnike inkluzije za priložnosti žensk na trgu dela

V Društvu NOVUS smo gostili sodelujoče projektne partnerje v okviru našega projekta Erasmus+ WOWIT. Na tridnevnem srečanju smo gostili predstavnike javnega in zasebnega sektorja ter naše partnerje iz Slovaške in Češke. Osrednja tema delavnice je bila inkluzija žensk na trgu dela, zadnji dan pa je bil namenjen področju vseživljenjskega učenja.

 

Z nami so delili znanja in izkušnje predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje, UD Velenje, Savinjsko-Šaleška Gospodarska zbornica, AZ Ljudska univerza Velenje (Svetovalno središče ISIO), Slovenska filantropija – Hiša Sadeži družbe Žalec, Festival Velenje in Dolejši – modni gumbi d.o.o.

 

Vseživljenjsko učenje igra ključno vlogo pri spodbujanju inkluzije žensk pri vstopanju in uveljavljanju na trgu dela, saj omogoča kontinuirano pridobivanje novih veščin, znanj in kompetenc, ki so ključne za uspešno karierno pot. Pomembno je povezovanje in sodelovanje med gospodarstvom in negospodarstvom na trgu dela, saj takšno partnerstvo omogoča prenos dragocenih izkušenj, izmenjavo dobrih praks in spodbuja inovativnost ter rast.

 

Tovrstna mednarodna projektna gostovanja prinašajo dodano vrednost za Društvo NOVUS, Mestno občino Velenje in širše, saj omogočajo vzpostavljanje mednarodnih povezav, spoznavanje novih trendov ter krepitev lokalnega gospodarstva. Prav tako omogočajo izmenjavo znanj in izkušenj med različnimi državami ter vzpostavljajo plodna partnerstva za nadaljnji razvoj in rast naše organizacije ter celotne regije.

 

Skozi mednarodna projektna gostovanja se ustvarjajo nove zaposlitvene priložnosti, spodbuja ustvarjalnost ter inovativnost ter krepi položaj žensk na trgu dela v našem lokalnem okolju in širše.

 

Več o projektu si lahko preberete na povezavi: NOVUS – WOWIT.

 

Partner organizations of the projects are: #Futureg (Slovakia), #Rovnovažka (Czech Republic) and #Novus (Slovenia).

The project is co-financed by the European Union, within the program Erasmus+2021-1-SK01-KA210-ADU-000034089.

 

#wowit #erasmusplus #futureg #drustvonovus #rovnovazka #womenonworkmarket #inclusivetechniques #networking