MALA ŠOLA SLOVENSKEGA JEZIKA

Program MALA ŠOLA SLOVENSKEGA JEZIKA izvajamo v okviru projekta NOVUS - prostovoljstvo. Namenjen je priseljencem.

 

Vsebina programa:

Mala šola slovenskega jezika je namenjena otrokom migrantskih družin, ki želijo zabavno in učinkovito usvojiti slovenski jezik. Vključujemo različne interaktivne igre, pesmi, in druge ustvarjalne dejavnosti, ki otrokom pomagajo pri učenju slovenskega jezika na zabaven način. S svojo strokovnostjo poučujemo slovenski jezik otrokom migrantom, pri čemer uporabljamo pristope, ki so prilagojeni njihovim potrebam in sposobnostim. Ponujamo prilagodljiv urnik, ki omogoča udeležbo otrokom vseh starosti in ravni znanja slovenskega jezika. V mali šoli slovenskega jezika spodbujamo komunikacijo in interakcijo med otroki, kar jim pomaga razvijati jezikovne spretnosti na naraven način. Ponudba vključuje tudi učenje osnovne slovnice in besedišča, kar otrokom omogoča, da pridobijo temeljno znanje slovenskega jezika. Uporabljamo tudi vizualne pripomočke, kot so slike in ilustracije, ki otrokom olajšajo razumevanje in povezovanje z novimi besedami.

 

Naš cilj je zagotoviti otrokom migrantskih družin trden temelj v slovenskem jeziku, ki jim bo olajšal vključevanje v šolo in vsakdanje življenje v Sloveniji.

 

Naša mala šola slovenskega jezika je prostor, kjer se otroci družijo, ustvarjajo in se učijo skupaj, ob tem pa se tudi sproščajo in zabavajo v prijetnem vzdušju.

 

Kontakt: helena.felicijan@drustvo-novus.com (HELENA)

Projekt sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO.