POZIV K SODELOVANJU NA SPLETNEM NATEČAJU »MOJA SLOVENSKA ZGODBA« Z OBJAVO E-PUBLIKACIJE

 

Spoštovane uporabnice in uporabniki spleta, udeleženke in udeleženci delavnic »Ustvarjalno pisanje kratih zgodb«.

 

Povejmo svojo zgodbo! Vabimo vas k sodelovanju v spletnem natečaju »Moja slovenska zgodba«, ki je del projekta »Povej svojo zgodbo«, sofinanciranega s strani Ministrstva za kulturo.

 

V okviru tega projekta si prizadevamo za ozaveščanje o jezikovnih izbirah in spodbujanje uporabe slovenskega jezika med uporabnicami in uporabniki slovenskega jezika.

 

Vabimo vas, da delite svoje motivacijske zgodbe. Bodite ustvarjalni in uporabite svojo jezikovno spretnost, ne glede na to, ali je slovenščina vaš materni jezik ali ne. Izbrane zgodbe bodo objavljene na naših spletnih medijih in v e-publikaciji »Moja slovenska zgodba«.

 

Na natečaju lahko sodelujete vsi uporabniki in uporabnice slovenščine, ki boste do 15. 9. 2023 na spletni strani društva oddali svojo kratko zgodbo (najmanj 200 do največ 500 besed), v kateri boste pisali o svojih pogledih na Slovenijo. Zgodbe lahko govorijo o različnih vidikih vašega življenja v Sloveniji (medkulturnem dialogu, vseživljenjskem učenju, življenju na podeželju, blagostanju ipd.).

 

Prispele zgodbe bo v skladu z vnaprej pripravljenimi merili ovrednotila žirija, ki jo sestavljajo strokovni sodelavci projekta »Povej svojo zgodbo«.

 

Od vseh prispelih zgodb bo žirija izbrala 10 zgodb, ki bodo v mesecu septembru 2023 objavljene na spletnih socialnih medijih Društva NOVUS z dodanim ključnikom #mojaslovenskazgodba in v istoimenski e-publikaciji. Avtorje treh objavljenih zgodb, ki bodo imele največji spletni doseg, bomo nagradili s praktično nagrado.

 

Za delitev svoje zgodbe sledite naslednjim korakom:

1. Korak: Napišite svojo kratko zgodbo (lahko si pomagate z uporabnimi vsebinami iz zaključenih delavnic »Ustvarjalno pisanje kratih zgodb«)

2. Korak: Izpolnite spletni prijavni obrazec in oddajte svojo zgodbo najkasneje do 15. 9. 2023. Z oddajo zgodbe se strinjate z objavo zgodbe na spletni strani in socialnih medijih ter objavi zgodbe v e-publikaciji.

3. Korak: Pregled zgodb s strani strokovne žirije in objava 10 izbranih zgodb na spletnih socialnih medijih z dodanim ključnikom #mojaslovenskazgodba in e-publikaciji do 30. 9. 2023.

4. Korak: Izbor treh zmagovalcev in podelitev praktičnih nagrad do 5. 10. 2023.

 

>>> SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA NATEČAJA »MOJA SLOVENSKA ZGODBA

>>> MERILA ZA OCENJEVANJE ZGODBE

 

OBRAZEC ZA ODDAJO ZGODBE >>> TUKAJ

"Prepuščanje ustvarjalnosti je kot plovba po neskončnem oceanu, kjer valovi domišljije vodijo ladjo k novim obzorjem in neodkritim zakladom."

Društvo NOVUS

Povejmo svojo zgodbo in ustvarimo nekaj izjemnega!

 

Ekipa projekta Povej svojo zgodbo

#MojaSlovenskaZgodba #PovejSvojoZgodbo